Hidde Boersma

Freelance science journalist, essayist and documentary film maker, with a focus on agriculture, biotechnology, ecomodernism en bio-ethics. Works for Volkskrant, Correspondent, VICE, Quest and BNN-VARA, amongst others.

Documentaire: Well Fed
Welke invloed heeft de Westerse weerstand tegen genetische modificatie op het leven van de armste boeren?  

Samen met Karsten de Vreugd en Philip Fountain maak ik hierover een documentaire, die ons onder andere brengt naar Oxford en Bangladesh. Meer info is te vinden op de website van de documentaire: Well Fed 

NPO Wetenschap

Controversieel voedsel (Radio 5)

De Indiaase regering weigert om rijst toe te laten die langs genetische weg verrijkt is met vitamine A. Die weigering kostte al 1,4 miljoen levensjaren. Dat stelt economiehoogleraar Justus Wesseler. Zijn berekeningen werpen een nieuw licht op de discussie rondom genetische modificatie. Wesseler presenteerde zijn resultaten onlangs tijdens zijn inauguratie hoogleraar economie aan Wageningen University. In het wetenschapscafé van De kennis van Nu aandacht voor genetische modificatie van voedsel. Wat is de stand van zaken, hoe zit het met de voor- en nadelen van modificatie én kloppen de berekeningen van Prof. Wesseler? Martijn van Calmthout praat hierover met Dr. Bert Lotz, agro-ecoloog verbonden aan Wageningen University; Hidde Boersma, wetenschapsjournalist en gepromoveerd microbioloog en prof. Frans Brom hoofd Technology Assessment van het Rathenau Instituut in Den Haag en gepromoveerd op stier Herman. Uiteraard hebben we prof. Justus Wesseler zelf aan de telefoon.